KKC

Examen voorlichting 5 Havo

2019 5 Havo examenvoorlichting        Klik hier
5 Havo examenjaar
Klik hier


 

 

Het Keizer Karel College is een veilige school, waar alle leerlingen zich gekend voelen. Het onderwijs is motiverend en uitdagend. In de loop van de schoolcarrière krijgen leerlingen meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

De havo-afdeling kenmerkt zich door een duidelijke structuur. De organisatie van bijvoorbeeld het gecoördineerde proefwerkrooster biedt leerlingen houvast.  Elke klas heeft een eigen mentor. Er is veel aandacht voor het aanleren en goed gebruiken van studievaardigheden. Leerlingen leren door te doen en te ervaren. De docenten zijn betrokken en stimulerend. Er is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling.

De afgelopen jaren zijn de resultaten van de havo-leerlingen op het Keizer Karel uitstekend. De doorstroomcijfers voor de onderbouw en de bovenbouw scoren boven het landelijk gemiddelde. Het slagingspercentage en de gemiddelde examencijfers zijn ook hoger dan landelijk. Elk jaar maakt een groot aantal geslaagden uit 5 havo een succesvolle overstap naar het vwo.

 


Gemiddelde 2012-2017

1 havo

94% bevorderd naar 2 havo

2 havo

88% bevorderd naar 3 havo

3 havo

87% bevorderd naar 4 havo

4 havo

85% bevorderd naar 5 havo

5 havo

87% geslaagd voor het examen


Joey en Tim beoordeeld met een 10

In het schooljaar 15/16 hebben twee leerlingen uit 5 havo een bijzondere prestatie geleverd. Zoals elke examenleerling moesten zij een profielwerkstuk maken. Joey Hoek en Tim Johan deden dit voor het vak informatica onder begeleiding van hun docent Bart Wesseling. Het profielwerkstuk was zo goed dat het werd beoordeeld met een 10.

Beide jongens schreven zich vervolgens in voor de Instruct 3i Awards. Dit is een prijs voor de beste informaticaprofielwerkstukken van Nederlandse middelbare scholieren.

Klik hier om de rest van het artikel te lezen.


Projecten onderbouw

In de onderbouw van de havo (klas 1 t/m 3) heb je naast de gewone lessen ook projecten. Bij deze projecten leer je vakoverstijgende vaardigheden, zoals samenwerken, creatief denken en ondernemerschap. De projecten zijn ingedeeld in twee thema’s: de design school en de business school. Bij de design school leer je – al dan niet met de computer – nieuwe dingen ontwerpen. Dat kunnen meubels zijn, of sierraden. Bij de business school leer je allerlei dingen die nodig zijn om ondernemend te worden. In de bovenbouw kun je dan als vervolg op de business school het vak Bedrijfseconomie kiezen, waar je een eigen bedrijf gaat oprichten en runnen.

 

 

   
   
   

Jong en ondernemend: de Business Class van 4 havo

Het gouden idee bedenken, ingeschreven staan bij de kamer van koophandel, zelf aandelen uitgeven, inkopen en verkopen: dat is wat de leerlingen van 4HAVO met Bedrijfseconomie dit jaar allemaal zelf gaan doen.

De leerlingen gaan zelf ervaren wat ondernemen inhoudt. Ze richten namelijk een eigen bedrijf op en gaan samen doelgericht werken aan succes: dat is de kern van dit realistische en uitdagende programma. De leerlingen werken in een team en zetten zich een heel schooljaar in voor hun bedrijf. Ze schrijven een bedrijfsplan, kopen en verkopen producten, geven aandelen uit en houden hun administratie bij. Het programma sluit aan op competentiegericht onderwijs en geeft jongeren de kans om theoretische kennis in de praktijk toe te passen. 
De Junior Company van Jong Ondernemen is een ideale aanvulling op het vak Bedrijfseconomie. Hier komt namelijk de theorie en de praktijk samen, iets wat de ontwikkeling van de leerlingen en de leerresultaten ten goede zal komen. Het programma wordt ook ingezet als profielwerkstuk zodat niets de leerlingen in de weg zal staan om succesvol te worden. (of niet, als ze er uiteindelijk maar wat van leren!)
Intranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Nieuws
Bekijk al het nieuws
Activiteiten
Bekijk alle activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: