Atheneum

Atheneum en de H/A-brugklassen

 

Deze pagina over het atheneum, is ook bedoeld voor leerlingen die op het Keizer Karel College starten in een H/A-determinatiebrugklas. In de H/A-klassen krijg je les op atheneumniveau en volg je dezelfde vakken als leerlingen in de 1A-klassen, leerlingen in de H/A-klassen volgen dus ook het vak Onderzoek & Wetenschap.

 

Het atheneum is de grootste afdeling op het Keizer Karel College. De leerlingen voelen zich thuis op ons atheneum. We willen dat jij kunt werken in een prettige en veilige sfeer, want alleen dan kunnen wij het beste uit jou halen en jij het beste uit jezelf.

 
   

 


Het is trouwens niet alleen maar met je neus in de boeken zitten op het atheneum, maar ook jezelf trainen in onderzoeken, presenteren, discussiëren en samenwerken. Ons atheneum staat bekend om het goede en uitdagende onderwijs. Het atheneum leidt op voor een studie aan de universiteiten is altijd volop in beweging en in ontwikkeling. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw vervolgstudie benadrukken wij de W van Wetenschappelijk: 


Atheneum = vWo =
voorbereidend WETENSCHAPPELIJK onderwijs

Het Keizer Karel College is daarom een WON-school.
WON staat voor WetenschapsOriëntatie Nederland.
   

 

Wat is wetenschap eigenlijk? Is dat Einstein? Of zijn de records van Sven Kramer of de raps van Kanye West en de planten bij jou in de achtertuin ook  wetenschap? Misschien kun je wel naar bijna alles wetenschappelijk onderzoek doen?

 

Op het atheneum van het KKC leer je bij het vak O&W (Onderzoek & Wetenschap) hoe je onderzoek doet. Wat heb je daarbij nodig, waar kun je informatie vinden, welke stappen moet je doen en wat doe gegevens die je verzameld hebt? En hoe ga je dat dan aan je klasgenoten presenteren?

 

Bij dit vak leer je de antwoorden te vindenop al jouw vragen.

 

Alle leerlingen in de H/A-determinatiebrugklassen en atheneumbrugklassen volgen 2 uur per week het vak O&W. Tijdens het schooljaar doe je verschillende onderzoeken op alfa-, bèta- en gamma-gebied.

 

 

 

Als jij je eigen onderzoek hebt gedaan, ga je dat daarna presenteren aan de andere leerlingen. De beste onderzoekers mogen naar de Regionale Manifestatie van de WON (Wetenschaps-Oriëntatie Nederland) en wie weet naar de Landelijke Manifestatie!


 

Voorbeelden van O&W-onderzoek in klas 1 en 2

 

Wetenschap = De shuttleruntest – onderzoek naar sportprestaties, hoe pak je dat aan?

 


 

   

 

Wetenschap = hoe ziet het leven eruit op een andere planeet?

 

 

 

Wetenschap = hoe zag het leven van een vorige generatie eruit?

 

 

 

Wetenschap = Forensisch Onderzoek = een moord op school oplossen!

 

     

 

Dus als je een échte vWo leerling bent, nieuwsgierig, onderzoekend, geïnteresseerd, creatief et cetera, dán is het Atheneum op het Keizer Karel College echt iets voor jou!

 

Ben je geïnteresseerd in onze atheneumopleiding? Bezoek de open avonden op 28 en 29 januari

Tot ziens op het atheneum!
Intranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Nieuws
Bekijk al het nieuws
Activiteiten
Bekijk al het nieuws

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: