Wat is het technasium

Op het technasium maak je kennis met verschillende bèta technische beroepen door op een heel praktische manier met techniek, technologie en andere natuurwetenschappelijke onderwerpen bezig te zijn. En door lekker veel te doen.Het vak O&O wordt gegeven in twee mooie lokalen met computers, een werkplaats en een laboratoriumruimte.

Per schooljaar krijg je vier grote projecten uit handen van externe opdrachtgevers.Zeven weken lang werk je in kleine groepjes samen aan de oplossing van een probleem of aan een ontwerp. 

Je ontwerpt en bouwt bijvoorbeeld een schaalmodel van een nieuw dierenverblijf in Artis. Ook ga je samen nadenken over vragen als: hoe ziet de dijk van de toekomst eruit? 

Hoe laat ik een ei vallen zonder dat deze breekt? 

Of je werkt aan een nieuw product voor Yakult speciaal gericht op jongeren. Daar kun je flink wat middagen mee vullen. Aan het eind van het project presenteer je het resultaat aan de opdrachtgever.

Zoals bij elk vak op het vwo krijg je gewoon cijfers die meetellen. De opdrachtgever   geeft een cijfer voor je eindproduct en je coach voor hoe je hebt gewerkt. Ook moet je elkaar beoordelen, en jezelf: hoe werk je samen? Neem je veelinitiatief? Die beoordelingen tellen net zo hard mee!

 
     
     
   

          

Bij de start van elk project neem je een kijkje in de praktijk. We brengen een bezoek aan het bedrijf of gaan kijken op de locatie waar het project over gaat. Hoe werkt een bedrijf? Hoe ziet de werkplek van een arts eruit? Hoe ziet een brandweerkazerne er van binnen uit? Hoe wordt een product als Yakult gemaakt of hoe werkt een architect? Door praktisch werken in projecten doe je veel kennis op die je ook kunt gebruiken op een wetenschappelijke manier: niet alleen doen, maar ook verder denken en zo werken aan verbetering.

 
   

Nog een voordeel: de kennis die je tijdens de ‘normale’ exacte uren in je hoofd moet stampen, leer je op het technasium spelenderwijs te gebruiken. Zo weet je waar je het allemaal voor leert.


   


(boven: Kick off van een project bij de brandweer, Universiteit van Wageningen en Yakult in Amsterdam)Intranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: