Technasium in de bovenbouw
Op het technasium is O&O een verplicht profielkeuzevak in de profielen NT en NG. Leerlingen krijgen meer verantwoordelijkheid en er wordt een beroep gedaan op hun zelfstandigheid. De opdrachten voor O&O verschillen daarin van de opdrachten in de onderbouw. Leerlingen werken samen in een team van drie of vier, dat is gevormd op basis van gedeelde interesse. Daarvoor doen de leerlingen concreet zelfonderzoek en onderzoek naar eigen kwaliteiten, naar beroepen en naar interessante vervolgopleidingen. 

Elk team zoekt zelf een opdrachtgever en verwerft een actuele opdracht. In de voorbereidende fase stellen de leerlingen een team-ontwikkelplan (TOP) en een plan van aanpak (PvA) voor de uitvoering op. De O&O docent bewaakt het niveau van de opdracht, in overleg met de opdrachtgever. Na goedkeuring van het team-ontwikkelplan en het plan van aanpak werken leerlingen aan de uitvoering van de opdracht. 

In het examenjaar krijgt elk team bovendien een expertbegeleider uit het hoger onderwijs toegewezen, die het team op inhoudelijk vlak ondersteunt bij de meesterproef. In de bovenbouw werken leerlingen zowel op school als buiten school aan hun project, en zowel binnen ingeroosterde uren als daarbuiten. 

Ieder team werkt dus aan een zelf verworven en geschreven project. De projecten zijn dus heel erg divers. Voorbeelden zijn: 

• 50/50 design i.o.v. Studio David Graas. Leerlingen ontwerpen een meubel of gebruiksvoorwerp die voor 50% gekocht wordt. De overige 50% maakt de koper zelf met huis-, tuin- en keukenmateriaal. 

• Onderzoek naar toepassing magnetische colloïden bij waterzuivering i.o.v. Imagine 

• Ontwerp van een verplaatsbare hybride keuken iov Labor Coking 

• Onderzoek naar een scheidingsmethode om melkzuur uit een algenmedium te zuiveren iov Photanol 

• Onderzoek naar manieren om een helikopter sneller te laten vliegen i.o.v. NLR en TUDelft 

• Onderzoek naar gebruik OCT scanner bij het afnemen van vingerafdrukken bij kinderen i.o.v. AMC/UvA 

• Ontwikkelen van een innovatie sport app voor hockey trainers iov Factory for apps.  

 

   

Intranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: