Talentontwikkeling

Op het technasium krijg je de kans om jouw talenten te benutten en beter te worden in dingen die je moeilijker vindt

 

Acht competenties

Heb je oog voor detail en wil je altijd precies weten hoe alles zit? Of ben je juist een echte doener, vol met wilde ideeën? Of heb je weer een heel ander talent? Op het technasium krijg je de kans om jouw bèta-talenten te benutten en beter te worden in dingen die je moeilijker vindt. Er zijn acht competenties waarbij het technasium je helpt om deze te versterken of te ontwikkelen:
•    samenwerken
•    plannen & organiseren
•    productgericht werken
•    inventief zijn
•    individueel werken
•    procesgericht werken
•    doorzetten
•    kennisgericht werken
Vind meer informatie over de competenties op de kwaliteitskaarten of ontdek wat jouw kracht is met de O&O-competentietest!

Talentontwikkeling als deliberate practice


In Nederland bestaan over talentontwikkeling en excellentie tegengestelde visies. Aan de ene kant is er het idee dat je aanwezig talent zo vroeg mogelijk moet opsporen en ondersteunen. Hierbij hoort dat kinderen al jong uitgedaagd moeten worden om ergens in uit te blinken. Aan de andere kant staat de opvatting dat iedereen potentieel heeft en dat vooral ontwikkeling en oefening nodig zijn om dit potentieel tot excellente prestaties te laten uitgroeien. Maar... Talent bestaat niet, zegt professor Remy Rikers. "De opvatting dat een individu een talent moet hebben om in een bepaald domein te excelleren, is in onze samenleving diep geworteld." Psycholoog K. Anders Ericsson sluit hierbij aan met zijn Deliberate Practice Theory. Deze laat zien dat met name de hoeveelheid en de kwaliteit van de oefening leiden tot topprestaties. En dus niet het wel of niet aanwezig zijn van talent. Op het technasium vinden we het belangrijk om talentontwikkeling als deliberate practice te zien.


Intranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: