U bent hier:   Technasium > Nieuwsarchief Technasium
  |  Inloggen

Article Details

Wonderboom 9-5-2016

AMSTELVEEN - 56 leerlingen van het Technasium van het Keizer Karel College zijn vorige week hun Moringaproject begonnen met een bezoek aan de enige Nederlandse Moringakwekerij in Naaldwijk.

De bladeren van de 'wonderboom' bevatten bijzonder veel voedingsstoffen, onder andere vitamine C, kalium en calcium. Omdat deze voedingsstoffen in delen van Afrika moeilijk verkrijgbaar zijn en de boom goed groeit in de tropen, wordt de plant door The Hunger Project ingezet om ondervoeding te bestrijden. Dat gebeurt onder meer in een straatarm land als Benin. Vooral zwangere en borstvoedende moeders hebben veel baat bij de toevoeging van Moringa aan hun maaltijden. Naast de voedingswaarde worden er heel andere positieve effecten toegeschreven aan Moringa.
De Technasium leerlingen gaan de komende zeven weken een moringaproduct
ontwikkelen voor de markt in Nederland of in Benin. Tijdens de excursie in de kas kregen de leeringen van kweker Jouke van de Berg uitleg over de boom .Van The Hunger Project kregen ze uitleg over hoe de boom ingezet kan worden tegen ondervoeding.

Postcode Loterij
In 2016 kan The Hunger Project dankzij een bijdrage van de Nederlandse Postcode Loterij het Moringaproject uitbreiden naar Malawi, Oeganda en Ethiopië.
 

 


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.