Voorbeelden projecten

Animath Wiskunde clips

De brugklassen IT21en IT2 van technatoren en docenten Jeroen Kool en Bas Higler maakten Animath Wiskunde clips in de periode november 2016 tot januari 2017. Op 13 februari 2017 werden de film gepresenteerd op het ANIMATH FILMFESTIVAL op het Keizer Karel College in Amstelveen

Het was een mooie en goede Animath Gala avond.

Klik hier


Jaarlijks werkt het technasium op het KKC samen met meer dan 30 verschillende bedrijven. Zo maken de leerlingen in klas 1 t/m 3 kennis met zoveel mogelijk verschillende natuurwetenschappelijke vakgebieden. Een aantal van onze opdrachtgevers zijn:
   
   
   
   

Voorbeelden van projecten Ontwerpprojecten:

Een nieuw dierenverblijf voor de olifant

Artis is een hele oude dierentuin middenin de stad. De dieren zitten nu nog vaak in kleine hokken,maar er is weinig ruimte om uit te breiden. Leerlingen van het KKC krijgen de opdracht om een dierenverblijf te ontwerpen voor de olifant. De bezoekers willende dieren graag actief bezig zien, de verzorger moet de dieren veilig eten kunnen geven en de dieren moeten het goed hebben. Lukt het jou om een origineel verblijf te ontwerpen dat aan al deze eisen voldoet?

 
 


Ontwerpkunstwerk in de nieuwe A9 om Badhoevedorp

Royal Haskoning/DHV is een groot wereldwijd ingenieursbedrijf. De huidige A9 looptnog dwars door Badhoevedorp. Hier komt verandering in. De weg wordt omBadhoevedorp heen gelegd. De nieuwe weg kruist een aantal wegen, waterwegen en hiervoor moesten de leerlingen kunstwerken (viaducten, tunnels) ontwerpen en doorrekenen. 


Ontwerp een educatief waterspeeltoestel
Waternet wil kinderen leren hoe zij het water zuiveren zodat we schoon drinkwater uit de kraan krijgen. Hiervoor willen ze in de waterleidingduinen een waterspeeltoestel neerzetten, zodat al spelend met water, de kinderen alles over schoon drinkwater leren. Aan de technasium leerlingen de taak dit waterspeeltoestel te ontwerpen en op schaal te maken.

Onderzoeksprojecten:

Brandveiligheid op basisscholen
Brandweer Amsterdam Amstelland wil dat basisscholen brand veiliger worden en dat er minder slachtoffers vallen als er per ongeluk toch brand uitbreekt. De technasium leerlingen kregen de opdracht onderzoek te doen naar mogelijkheden om de preventie, detectie en bestrijding van brand te verbeteren en dit in een adviesrapport aan de brandweer te overhandigen.


Viruskenner 
Jaarlijks raken nog heel veel jongeren besmet met een virus of bacterie. Hier kan je heel ziek van worden. In het viruskennerproject ontwerp je verschillende manieren om jongeren uitleg te geven over virussen en bacteriën. Je kunt denken aan een spel, filmpjes of social media. Vervolgens test je dit onder jongeren en schrijf je een rapport met je resultaten voor de opdrachtgever. 


Algenreactor Design Challenge 
Olie uit de bodem raakt langzaam op. In de toekomst moeten we dus gebruik gaan maken van andere brandstoffen. Algen kunnen bijvoorbeeld biodiesel maken. En algen groeien ook nog eens heel snel. In dit project vraagt de Universiteit Wageningen om een algenreactor. Maak van huis- tuin en keukenspullen een opstelling waarmee je in een week zoveel mogelijk algen kan kweken. Onderzoek wat de beste temperatuur is en welke lamp je het beste kunt gebruiken. 

Bright – Project Collective storytelling 

 
Project BRIGHT is een samenwerking tussen het Keizer 
Karel College, Stichting de Zonnebloem en KPMG. De 
tweede klas leerlingen van het technasium van het 
Keizer Karel College hebben als tussentijdse training 
voor O&O in het kader van interviewtechnieken, 
verhalen van de Silent Generation (ouderen van 1925-
1945) verzameld en vastgelegd

 
Lees hier de verhalen 
2013-2T1   klik hier
2013-2T2   klik hierIntranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: