OnderwijsRebels
Op 7 maart 2017 organiseerde PBT voor een groep docenten, teamleiders, schoolleiders en coordinatoren VO een middag OnderwijsRebels, in B Amsterdam (met IBM en Professional Rebel). Tijdens de middag stond het thema leren & innoveren centraal. Hoe leiden we op voor de toekomst?

De middag werd geopend door een presentatie van Frank van der Wal (IBM) over ‘global technology’ en de enorme stroom aan data. Hoe leren we kinderen daar mee omgaan? Daarna gingen de deelnemers in gesprek met innovators Joris (van startup Wander) en Emma (van B Startup School Amsterdam). Zij inspireerden de aanwezigen door hun persoonlijke leerervaringen. Wat hadden zij op school willen leren? Een basis in programmeren en daarnaast vinden zij het belangrijk om bij kinderen de onzekerheid rondom technologie weg te nemen. Door technologie vakoverstijgend aan te bieden en de industrie (bedrijven) hierbij te betrekken, kan winst behaald worden volgens hen. Tot slot proefden de deelnemers aan een aangepaste vorm van het Business Model Canvas, het Education Model Canvas. Een manier die op school gebruikt kan worden om plannen en strategieën snel en overzichtelijk vorm te geven en aan de slag te gaan.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de vlog! (gemaakt door Marjolein van bitsandbots.nl)


Tekenen convenant

 

Technasiumscholen zijn havo- en vwo-scholen waarin techniekonderwijs een centrale plaats inneemt. Zo is er vanaf het eerste jaar een speciaal vak Onderzoek en Ontwerpen. HvA Techniek heeft o.a. opleidingen op het gebied van aviation, bouw, engineering en logistiek en drie onderzoeksprogramma’s met als thema’s Aviation, Forensisch Onderzoek en Urban Technology.
De afgelopen jaren zijn een aantal leerlingen van technasia al door HvA experts begeleid bij hun meesterproef (‘proeve van bekwaamheid’ in het eindexamenjaar). Bijvoorbeeld bij ‘autarkisch bouwen’, het bouwen van een waterdrone en bij het ontwikkelen van verlichting voor sporters.
De afspraak die in het convenant wordt vastgelegd is dat deze begeleiding door de HvA de komende 4 jaar voor veel meer leerlingen van aangesloten technasia beschikbaar is. In het kielzog hiervan krijgen leerlingen ook meer zicht op de beroepsmogelijkheden na een technische studie en komt er meer uitwisseling over onderwijs en onderzoek tussen docenten van de technasia en docenten van HvA Techniek.
Gerard van Haarlem, domeinvoorzitter van de techniekopleidingen van de HvA;
“Wij vinden het als hogeschool belangrijk dat technasiumleerlingen die in het kader van hun meesterproef op zoek gaan naar specialistische kennis bij ons komen. Studenten die uitdagend en excellent onderwijs willen zijn bij de HvA op de juiste plek.”

http://www.hva.nl/techniek
https://www.technasium.nl

Jet-Net convenant

Er zijn steeds meer Technasia, HAVO/VWO opleidingen met een focus op STEM (Science, Engineering and Math); Frouwke van Leeuwen, technator op het eerste technasium, het Keizer Karel College in Amstelveen heeft als devies: "Leren door doen, praktische oefeningen met actuele praktijkvoorbeelden zijn vaak zeer inspirerend en motiverend voor onze leerlingen". 

Klik hier voor het complete artikel, gepubliceerd door IBM.

 

 

 
     Keizer Karel College: drs. E.C.J. Pels Rijcken (rector), Hans Nooij (Jet-Net) en Warner Dijkhuizen (IBM) zijn duidelijk tevreden met het nieuwe Jet-Net convenantIntranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: