Leerlingen aan het woord

Coen van der Elsen


Wat doe je precies op het Gymnasium op het KKC en wat maakt deze richting speciaal?
Je leert oude talen, je hebt er veel aan als je dokter wilt worden. Je hebt 4 extra vakken : Latijn, Grieks, Denken en Doen en Cambridge Engels, daarbij krijg je Engels in het Engels. D.w.z. dat er alleen maar Engels wordt gesproken tijdens de les. Best moeilijk in het begin.

Wat zijn de voor- en nadelen op het Gymnasium?

Voordelen:
Je leert andere talen makkelijker door de grammatica van Latijn en Grieks.
In klas 3 ga je naar Bath, daar ga je je voorbereiden op je examen Cambridge Engels First Certificate.
In klas 5 ga je naar Rome of Griekenland, dat lijkt me erg leuk.
Nadelen:
Je moet hard werken en echt je best willen doen voor school.
Je hebt twee uur meer les dan op het Atheneum (1 uur meer dan het Technasium)

Wat is Denken en Doen?
Denken en Doen is een filosofisch vak waarbij je echt aan het denken wordt gezet. Er zijn drie grote projecten per jaar, waarbij er gastsprekers worden uitgenodigd die het project introduceren. De projecten worden afgerond met een presentatie. De presentatie wordt beoordeeld door je docent, maar ook je ouders en bijvoorbeeld je opa en oma mogen komen.


Jorn Teurlings


Wat doe je precies op het Gymnasium op het KKC en wat maakt deze richting speciaal?
Op het KKC is het gymnasium erg leuk. Je leert veel en je hebt extra vakken. Dat maak het zo leuk. Wat het zo speciaal maakt is dat je veel extra vakken hebt, zoals Cambridge Engels, Latijn, Grieks en Denken en Doen

Wat zijn de voor- en nadelen op het Gymnasium?

Voordelen:
Een voordeel is dat je soms bij Denken en Doen eerder klaar bent met de les waardoor je ook langer pauze hebt.
Een bijzonder vak is Latijn. Dat is best wel interessant en handig voor later want je leert er makkelijker andere talen door en als je iets medisch wil doen dan is dat handig voor de namen van de medicijnen
Nadelen:
Een nadeel is dat je wel hele lange dagen hebt waardoor je heel vaak lang op school zit. En je hebt ook echt nooit uitval. En je hebt altijd veel huiswerk om te leren en te maken.Tahmina Arzomand


Wat doe je precies op het Gymnasium op het KKC en wat maakt deze richting speciaal?
Op het Gymnasium doe je eigenlijk bijna hetzelfde als bijvoorbeeld een Atheneum klas. Je hebt wel vier extra vakken die het Gymnasium onderscheiden van het Atheneum namelijk: Cambridge Engels (Engels dat wordt lesgegeven in het het Engels), Grieks, Latijn en Denken en Doen (een vak dat je krijgt in plaats levensbeschouwing). Het gymnasium is speciaal omdat het een heel eigen deel is van het KKC, het heeft andere vakken maar ook bij bijv. de stedenreizen heb je andere keuzes. Ook heb je behalve Grieks en Latijn ook andere vakken die alleen voor gymnasium zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen op het Gymnasium?

Voordelen:
extra leuke vakken
hoge middelbare school "opleiding"
slim genoemd worden
Nadelen:
1 uur minder voor het vak handvaardigheid
meer huiswerk (het valt best mee hoor!!)
leraren verwachten nog meer dan bij andere klassen van je

Wat is Denken en Doen?
Denken en doen is leuk omdat je veel kan doen in de lessen, Je hebt eigenlijk geen leertoetsen, maar je moet wel veel doen voor een mooi cijfer! Je leert veel, eigenlijk is het altijd in de praktijk en je leert dingen als je goed voorbereiden en logisch, maar ook filosofisch nadenken. Ook is het de enige school in de wereld met dit vak! En natuurlijk zijn er hele leuke leraren voor dit vak!!


Julian Straver


Wat doe je precies op het Gymnasium op het KKC en wat maakt deze richting speciaal?

Het Gymnasium is eigenlijk hetzelfde als het Atheneum, maar dan met een paar extra vakken, namelijk: Grieks, Latijn, Denken en Doen en Cambridge Engels. Dit is ongeveer hetzelfde als normaal Engels alleen dan praat de docent ook Engels en zo leer je het veel leuker en makkelijker.

Wat zijn de voor- en nadelen op het Gymnasium?

Voordelen:
Je leert speciale en leuke vakken
Je leert makkelijker en leuker Engels
Je hebt Denken en Doen, daarbij mag je zelf kiezen hoe je werkt en met wie als je maar op tijd je project afhebt
Nadelen:
Het enige nadeel is wel dat je iets meer vakken hebt en daardoor ook wat meer huiswerkAndere leerlingen over Denken en Doen

 

Wat is D&D volgens jou?


Denken en Doen is er nu voor het tweede jaar. Je krijgt het op het gymnasium twee uur per week en je hebt dan geen levensbeschouwing. Er komen ook gastdocenten, die iets vertellen over wat ze gedaan hebben of over hun beroep. Je hebt verschillende onderwerpen en bij elk onderwerp moet je een eindproject doen, alleen of met meerdere personen.
Ik vind D&D leuk omdat je leert op een andere manier te denken en je leert hoe je zelfstandig moet werken. Als er gastdocenten komen is het leuk om naar hun verhalen te luisteren. De eindopdracht van het onderwerp 'moderne avonturiers 'was ook leuk, want je mocht een eigen avontuur bedenken en daarna was er een expositie. Denken en Doen is een vak, dat bedacht is door Maarten Rommens, Madeleine van Cann en Johan Bel. Het vak vervangt levensbeschouwing, met het doel om filosofisch en etisch te leren denken.
Een voorbeeld van een eindopdracht is een presentatie maken over je zelfbedachte avontuur. Daar moet een ethische of filosofische onderzoeksvraag in zitten. Je krijgt veel gastdocenten op bezoek, die je tips geven over de eindopdracht. Denken en Doen is leuk omdat:

- Je alle vrijheid hebt.
- Je mag samenwerken.
- Je een grote eindopdracht hebt.
- Je een eindpresentatie hebt.
- Leuke leraren.
- Je je eigen beordeelingscriteria mag bedenken, dus eigenlijk bepaal je je eigen cijfer.

 

Wat is D&D volgens jou?


Denken en Doen is een vak waar je creatieve en filosofische oplossingen voor dingen moet bedenken, waar je normaal niet op zou komen. Het is dus een vak waarbij je moet Ôdoor denkenÕ. Je leert er veel leuke, interessante en nieuwe dingen. Het is ook een vak waarbij je soms presentaties moet geven, dat is heel leuk om te doen. Denken en Doen is leuk, omdat het een interessant en nieuw vak is. Je leert er veel nieuwe dingen wat je eerst niet wist, en je moet filosofische en creatieve oplossingen bedenken. Het is ook leuk omdat er soms gastdocenten komen om dingen uit te leggen over hun werk/hobbyÕs. Het is ook leuk dat je soms presentaties mag geven.

 

Wat is D&D volgens jou?


Denken en Doen is voor mij een vak waarbij je verder moet nadenken dan bij andere vakken, je kan niet antwoorden met bijv. ja of nee, of antwoord A is het goede antwoord, dat kan hier niet. Je moet een antwoord geven waar een logische uitleg/verklaring achter zit. Je hebt ook opdrachten waar meer dingen & moeite in zit dan dat je eigenlijk denkt. Het is heel anders lesgeven dat je eigenlijk gewend ben; de ene les moet je je stressen, de andere les mag je rustig in de mediatheek gaan zitten en aan je opdrachten werken.

Ik vind denken en doen leuk omdat:


Je veel vrijheid krijgt, je mag zelfstandig werken of met zÕn twee‘n. Elke les is bijna verschillend, stressen, gastdocenten etc. Je hebt in 1 periode 1 vast onderwerp maar elke les gaat over een ander stukje van een onderwerp dat je helemaal niet verwacht dat dat stukje ook nog bij dat onderwerp hoort, bijv. Tijd is het hoofdonderwerp en dan krijgen we ineens een stressles! Dat is nu het leuke van Denken & Doen. Je komt op antwoorden uit waar je eigenlijk van dacht dat dat bij een heel ander onderwerp hoort! Kortom; Denken & Doen is leuk omdat je vrijheid hebt om met zijn twee‘n of in je eentje te werken, heel verschillend, andere mensen met hun verhalen komen langs, je moet goed over dingen nadenken voordat je een antwoord geeft, altijd een ander antwoord/ onderwerp dan dat je verwacht!

Intranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: