De docenten

Klassieke talen

 


drs. J.L. Bel
  Meneer Bel is de nestor van de sectie klassieke talen. Al op zijn zeventiende leerde hij zijn zusje van negen de eerste beginselen van het Latijn. Nu leeft hij zich uit in het maken van proefwerken met mooie, originele vragen. Ook maakt hij graag lesmateriaal over wat minder bekende, maar evengoed interessante teksten. Hij begon al in 1986 als leraar te werken, maar is ook nog tien jaar ondertitelaar van tv-programma’s geweest. Zijn grootste hobby is pianospelen. Raarste trekje? Meneer Bel bezit geen mobiele telefoon. En hij is gek op Oost-Europa. Hij is zelfs in Albanië geweest. 
     
 
drs. M.K.A. Verheij
  Mevrouw Verheij is een docente die moeilijke dingen kan uitleggen alsof ze heel makkelijk zijn. Zij houdt zelf het meest van Grieks en Griekenland (kamperen, wandelen en opgravingen bekijken). Ook maakt ze graag boekjes met steeds weer verrassende teksten van Griekse/Romeinse schrijvers. In het weekend staat ze vaak op het podium, want ze is naast docente ook violiste.
     
 
drs. R.A. Clerc
  Mevrouw Clerc is dol op talen. Ze spreekt bijvoorbeeld Italiaans en leert op dit moment Nieuw-Grieks. Erg handig voor als ze weer eens op reis is naar Griekenland of Italië. Ze houdt ervan om oude klassieke teksten te ontcijferen. Grammatica legt ze het liefst uit op een creatieve manier, m.b.v. handige ezelsbruggetjes of rare liedjes. Vraag een bovenbouwleerling maar eens naar het futurumlied; bij elke gymnasiumleerling bekend! In haar vrije tijd houdt ze van lezen, uitgebreid koken, zingen en wielrennen.
     
 

Denken en Doen

   
     
 
drs. M. van Cann
  Mijn naam is Madeleine van Cann. Ik ben 30 jaar en geef Denken en Doen en levensbeschouwing. Ook ben ik mentor van een brugklas. Samen met twee collega's heb ik het vak Denken en Doen bedacht. Het is ontzettend leuk om de lessen nu ook echt te geven. We verrassen de leerlingen elke les weer met spannende onderwerpen en aparte opdrachten waardoor iedereen altijd zin heeft in D&D. Leerlingen krijgen bij ons vak veel vrijheid om te denken en te doen zoals zij dat graag willen. Zo kunnen ze op hun eigen manier originele ideeën en opdrachten maken waardoor ook de docenten steeds verrast worden!
     
 
drs. M. Rommens
  Mijn naam is Maarten Rommens. Ik ben 35 jaar en ben naast docent Denken en Doen ook leraar Nederlands, CKV en literatuur op het Keizer Karel College. Ook ben ik brugklasmentor. Het is heel erg leuk om Denken en Doen te geven. Iedere les is weer anders en de leerlingen verrassen me iedere keer weer met hun slimme opmerkingen en mooie eindopdrachten. Ook vind ik het bijzonder om te zien hoe leerlingen zichzelf en elkaar uitdagen door onderzoek te doen naar belangrijke vragen. Denken en Doen is daarom een vak waarbij niet alleen leerlingen iets leren, maar ik ook. Het leukste van Denken en Doen vind ik de discussies, omdat we daarbij niet alleen iets leren, maar vaak ook veel lol hebben.


Intranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: