Olympiade

Leerlingen kunnen en mogen excelleren op het Keizer Karel College. Voor enkele vakken zijn er speciale olympiades. Het meedoen aan olympiades is voor leerlingen de gelegenheid om zich extra te verdiepen in het desbetreffende vak en daagt hen uit om hun (latente) talenten te benutten en ontwikkelen. Competitie met leeftijdgenoten geeft niet alleen een vakinhoudelijke impuls, maar zorgt ook voor een positieve zelfwaardering. Je mag trots zijn ergens in uit te blinken.


Al vele jaren doen onze leerlingen mee aan diverse olympiades: biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Ook leerlingen van het  technasium gaan regelmatig de uitdaging aan met andere technasia in Nederland, bijvoorbeeld via de Technasium Top Award en INESPO. Eerst is er een voorronde op school. De beste leerlingen worden daarna afgevaardigd naar de regio-finale en uiteindelijk volgt de landelijke finale.


Leerlingen worden al vanaf de onderbouw gestimuleerd om mee te doen aan de olympiades. Voor de onderbouw is ons uitgangspunt: Olympiades voor allen! MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN...


Iedereen mag meedoen, het gaat vooral om het plezier,hoewel het natuurlijk een competitie is en blijft. Nog niet eerder ontdekte talenten hebben via deze olympiades de kans zich ook te profileren.


Voor de bovenbouw is ons uitgangspunt: Olympiades voor Toptalent: GAAN VOOR GOUD


De school biedt de toptalenten de mogelijkheid om de(inter)nationale uitdaging op het desbetreffende vakgebied aan te gaan. Het meedoen aan een olympiade kan dienen als prikkel bij het kiezen van een vervolgstudie.Intranet
voor:

Door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van Magister kom je in het
afgeschermde gedeelte van de website.Laatste nieuws
Activiteiten

Contactgegevens:

Keizer Karel College
Elegast 5
1185 AA Amstelveen

telefoon 020 - 641 57 00
tel. ziekmelden 020 - 547 11 20
e-mail info@keizerkarelcollege.nl
kvk 41200090


Volg ons ook op: